Valitse sivu

Boffaus

Mitä on boffaus:

Boffaus on nopeatempoinen taistelulaji, jossa taistellaan erilaisilla pehmustetuilla aseilla yksin tai joukkueissa. Boffauksen juuret ovat historian elävöittämisessä, joten aseet mallintavat erilaisia keskiaikaisia aseita, kuten miekkoja, keihäitä, hilpareita ja jousia. Varsinaista historiallista eläytymistä laji ei kuitenkaan vaadi, vaan boffausta voi harrastaa oman makunsa mukaan myös puhtaasti urheiluna.

Boffauksen aloituskynnys on matala. Perussääntöjen opettelu kestää muutaman minuutin ja varusteiksi riittää liikuntaan sopivat vaatteet ja bofferi, joita löytyy aina lainaan treeneissämme. Lajissa pärjääminen ei vaadi myöskään erityistä fyysistä kuntoa, vaan se sopii yleisesti kaikille riippumatta iästä, kunnosta tai sukupuolesta.

Boffotreenien aikataulu:

Kesäisin:

Torstaisin klo 18.30-20.00
Emolan nurmikentällä

Talvisin:

Maanantaisin klo 18-19.30
Lähemäen koulun salissa

Lisätietoa ja uutisia whatsapp-ryhmässämme:

Liity

Viikkotreenit:

Mikkelin eloroolipelaajat ry (eli Miero) on järjestänyt boffaustoimintaa Mikkelissä säännöllisesti jo yli kymmenen vuoden ajan. Viikkotreenimme ovat kaikille avoimia ja ilmaisia, jonka lisäksi lainaamme yhdistyksen puolesta aseita ja varusteita niitä tarvitseville. Mukaan tarvitset ainoastaan juomapullon ja hyvät kengät. Talvikaudella, lokakuusta toukokuun alkupuolelle, treenit pidetään maanantaisin Lähemäen koulun salissa klo 18.00-19.30. Kesäkaudella, toukokuun loppupuolelta syyskuuhun, treenit pidetään Emolan kentällä torstaisin klo 18.30-20.00. Mieron treenien ikäraja on turvallisuussyistä 12v.

Viikkotreeneissä taistellaan vaihtelevia skenaarioita, yksilöinä ja joukkueina. Perinteisten taistelujen lisäksi treeneihin kuuluu myös erilaisia skenaariomuotoja, kuten lipunryöstöä, saattoa ja pisteenhallintaskenaarioita. Bofferitreeneihin sisältyy siis pelkän yksinkertaisen pehmomiekkailun lisäksi myös strategiaa ja monipuolisuutta. Pääpaino on kuitenkin aina rennossa taistelussa, eikä kuntopiirejä tai tekniikkaharjoituksia tarvitse pelätä.

Sotahuuto & Boffaustapahtumat:

Viikkotreenien lisäksi Mikkelin Eloroolipelaajat ry:n kautta on myös mahdollista lähteä Suomessa järjestettäviin isompiin boffaustapahtumiin. Näistä suurin on vuodesta 2005 asti pidetty, eri puolilla Suomea järjestettävä Sotahuuto, joka kerää vuosittain 600-700 taistelijaa. Mikkelin Eloroolipelaajat ry on osallistunut Sotahuutoon ryhmänä vuodesta 2007 alkaen ja toimi kyseisen tapahtuman pääjärjestäjinä vuonna 2017, jolloin Sotahuuto pidettiin Puumalan Pistohiekalla.

Boffaustapahtumissa pääpaino on ryhmätoiminnalla. Varustus on perustreenejä raskaampaa ja monipuolisempaa, yhden käden miekan sijasta aseena voi olla 5-metrinen linjakeihäs tai varsijousi. Myös boffauksen historialliset juuret näkyvät tapahtumissa enemmän. Jokaisella ryhmällä on omat joukkuevärinsä- ja tunnuksensa. Myös panssarit, kuten levyhaarniskat, rengaspaidat ja kypärät kuuluvat olennaisena osana taisteluun.

Otamme joka vuosi mielellämme mukaan kaikki uudet boffauksesta kiinnostuneet, riippumatta siitä pääsevätkö he käymään viikkotreeneissä vai haluavat osallistua ainoastaan tapahtumiin. Kuten viikkotreeneissäkin Mikkelin eloroolipelaajat ry lainaa aseet, joukkuetabardin ja myös ylimääräistä panssaria löytyy kaikille tarvitseville.

Kyselyjä voit lähettää osoitteeseen boffaus.mikkeli@gmail.com

Uutisia ja lisätietoa saat liittymällä meidän facebook-ryhmään.